Projecte Koa

exemple de projecte

Projecte Koa

exemple de projecte
Aquest projecte no necessita finançament ja que és sol una maqueta, és el que haguéssim escrit si haguéssim trobat un lloc com Paramaparto.

Aquest text el va escriure Aitor, el meu marit, quan va néixer la idea de fer un blog per a buscar diners per al part. El blog no arribem a temps a fer-lo, però això va ser el començament de Paramaparto.
Espero que us serveixi d’inspiració.

Hola, somo Aitor i Khiara.
Els que ens coneixeu, recordareu el naixement del nostre primer fill, Enzo.
Si bé és cert que estava planejat el part a casa, Enzo va veure la llum a la casa de parts de Migjorn, a Sant Vicenç de Castellet a l’abril de 2013, en un part que va tenir de tot: amor, dolor, riures, música, intimitat, tendresa, deliri, èxtasi, sorpresa, i tantes altres coses. I si això va ser possible, va ser gràcies, primer, a la convicció de Khiara i el seu lliurament total, i segon, a un excel·lent acompanyament per part de l’equip de llevadores.
També aquesta vegada, volem rebre al nostre segon petit a casa. Amb el seu germanet al seu costat, i tot l’amor i la calma necessària per a gaudir d’un altre part meravellós.
I per descomptat volem comptar amb el mateix equip de llevadores que ens va guiar i va acompanyar en la nostra primera experiència, per a poder gaudir de l’afecte, la professionalitat i l’atenció necessàries per a donar a llum on Khiara se senti còmoda i on pugui sentir-se lliure de triar sobre el seu cos.
No obstant això i igual que la primera vegada, ens enfrontem a la realitat social i cultural de l’Estat Espanyol quant a l’atenció al part i la gestació es refereix.
A pesar que l’auge en la demanda de parts naturals és cada vegada més evident, l’Estat Espanyol no contempla en cap cas la cobertura econòmica i per tant, l’assistència sanitària professional a cap part que no es realitzi en qualsevol dels centres sanitaris de la xarxa estatal.
És paradoxal contrastar que el Sistema Sanitari Espanyol estimi en prop de 6000 euros el cost hospitalari d’un part sense complicacions i no obstant això no contempli l’assistència a casa quan és, en primer lloc més saludable per a la mare i la criatura, i en segon lloc molt més econòmica per a les arques de l’Estat. L’assistència privada a casa per al part, oscil·la entre els 1500 i els 2500 euros.
Avui dia, per a qualsevol persona o família, sumar al compte de les seves despeses habituals 2000 euros addicionals es fa gairebé inviable, i nosaltres no som una excepció.
I en la cerca de solucions econòmiques en la qual estàvem embardissats, vam donar amb la idea d’una plataforma de micromecenatge perquè qui pugui, i vulgui, col·labori a realitzar el nostre somni i seguir en la lluita per a demanar un naixement sense violència.
Gràcies de part dels 4!
Aitor, Khiara, Enzo i Zoren