Pla de part

plantilla

Pla de part

plantilla

Nosaltres vam tenir dos parts bells. Meravellosos.
Estava convençuda de voler tenir els meus fills a casa i així va ser.
Record com en el meu primer embaràs vaig entendre que era fonamental fer les paus amb mi en el cas que alguna cosa no sortís com a previst. Em donava paüra la idea que hagués d’anar a l’hospital. Alhora, em molestava haver de gastar energies en aquests pensaments. Aquesta por no m’aportava res de positiu. Havia d’estar serena i acceptar les coses tal com vinguessin. Aquesta acceptació em va tranquil·litzar i va calmar les meves expectatives. Vaig poder concentrar-me sobre mi i el bebè, sobre aquella explosió de vida que creixia en el meu ventre. Així i tot, sabia que el dia del part no era un bon dia per a prendre decisions sobre imprevistos, així que, amb la meva parella, decidim estudiar un Pla de Part que exposés les nostres voluntats i preferències en relació al part i postpart en el cas que haguéssim d’anar a un hospital.

El pla de part és un document molt important en el qual la dona d’un costat exposa els seus desitjos, les seves necessitats, les seves peticions en relació a com li agradaria que fos l’assistència al seu part i, de l’altre costat, marca clarament el que no vol se li faci a ella o al bebè.
Amb aquesta planificació és més fàcil per al personal sanitari entendre les voluntats de la *parturienta i respectar els seus desitjos. Això ajudarà al fet que el part flueixi.
El Pla de part no és una planificació estricta del part. La *parturienta pot canviar d’opinió en qualsevol moment i el personal sanitari, si ho considera oportú i el creu realment necessari per al benestar de la mare i del bebè, pot aconsellar canvis donant tota la informació necessària perquè la mare del consentiment.
Les instal·lacions sanitàries tenen l’haver d’acceptar el pla de part i han de ser el més objectives possible en el cas de proporcionar informacions i consells.
En cap concepte aquest document pot redactar o demanar pràctiques que puguin ser arriscades per a la mare i/o el bebè. Donant per fet aquesta evidència, el Pla de Part ha de ser respectat i acceptat per als quals assisteixen al part.
Nosaltres vam voler lliurar el pla de part en l’última visita ginecològica perquè l’hospital el tingués en el nostre historial i el personal sanitari el pogués consultar a temps.
Les dues vegades els hospitals es van negar, justificant que només calia portar-ho el dia del part.
Per sort, mai vam tenir la necessitat d’utilitzar-ho.
El nostre pla de part és el resultat d’una cerca assedegada d’informació i d’un “tala i pega” de plans de coneguts o de famílies que l’havien penjat en Internet.
Ho compartim amb vosaltr@s, esperant que us pugui ser útil.

Descarregar