Paramaparto

la nostra política

Paramaparto

la nostra política

“La meva àvia va parir a la meva mare,

La meva mare em va parir a mi,

Totes pareixen a la meva casa,

Jo també vull parir”

Aquesta “Rumba de les Mares”, composta per Rosa Zaragoza en 2005, expressa perfectament com arribàvem al món no fa tant temps. Com s’abraçava la vida en néixer. Com se li donava la benvinguda. En plena consciència. Vivint el genuí. Parint.

Parir com a acte de normalitat. Parir en la intimitat i al recer dels teus, els que tu decideixis. A la calor del foc del teu cau. Amb amor i tranquil·litat. Respectant les pulsacions.

Aquesta rumba expressa clarament quins són els nostres desitjos envers la vida que s’està gestant en el ventre. Com volem que comenci la seva vida extrauterina el/la petitó/na al fet que ja escolta, batega i assegui.

I ja que escolta, batega i sent, més val que ens anem preparant per a donar-li la millor rebuda, no?

¿Què és Paramaparto?

Des de la nostra experiència i amor profunds hem posat en marxa Paramaparto, una plataforma de crowdfunding per al finançament del part a casa i l’assistència postpart, que a través del micromecenatge i els seus diversos serveis faciliti, acompanyi i promogui un naixement sense violència i una assistència postpart a l’altura del moment.

¿Per a qui és Paramaparto?

Per a totes les persones que necessitin ajuda econòmica per a un part a casa i/o una correcta assistència postpart.
Les persones que volen complir el seu desig de part a casa o aquelles que vulguin ser acompanyades en el postpart pel treball d’una doula (indistintament d’haver parit a casa o en un hospital), es troben sovint amb l’obstacle de no poder enfrontar-se a la despesa econòmica que suposa i es veuen obligades a renunciar als seus desitjos.
El sistema de sanitat pública espanyol, d’una banda, no contempla entre les seves despeses ni el part a casa ni l’ajuda fonamental que ofereixen les doules, i per l’altre, es mostra maldestre i incapaç de resoldre diverses adversitats que sorgeixen en l’etapa de postpart i que en moltes ocasions acaben requerint acompanyament privat per a ser resoltes.
Acompanyar a un nou ésser a venir al món no acaba amb el naixement. El postpart és un període molt important per a crear l’equilibri a casa, instaurar una bona lactància per al benestar del bebè i de la mamà, recuperar el cos després de l’embaràs i el part. El benestar de la mare és fonamental perquè tot flueixi. Però en moltes ocasions es necessita ajuda externa per a arribar a complir aquests objectius, i massa vegades el problema als quals es troben moltes dones, és el de no disposar de diners per a poder pagar als professionals del sector.
El resultat són lactàncies frustrades, que acaben per ofegar l’economia familiar amb substituts farmacèutics; mastitis i continus dolors de pit; sòls pèlvics que triguen molt a recuperar-se perquè ningú ha explicat bé com resoldre aquest problema; sensació de solitud; molt de cansament per trobar-te en la situació d’haver de sustentar-lo “tot” sense saber com, i així, un llarg etcètera.

Tot això es podria evitar.

En el període postpart l’assistència és importantíssima perquè la família pugui viure aquest bell canvi de les seves vides en absoluta tranquil·litat i confiança.

¿Qui pot ser mecenes?

Totes les persona que vulguin ajudar aquests projectes a través de donacions.

Els nostres familiars, els nostres amics o companys de treball, o persones que simplement donen suport a la causa!

Aquesta plataforma és una eina senzilla per a, que amb un simple click, es pugui aportar una contribució per al naixement i la cura d’una nova vida.

Últims Projectes

Возвращение власти над родами.

por Cristina Amo

Tsikhidziri, Georgia

Мы Дима, папа существа, которое вот-вот придет в этот мир, он родом из Беларуси; Боли, наш верный сп

Porcentaje alcanzado :
0.43%
2.300
Objetivo de financiación
0
Días para llegar
10
Financiación alcanzada

¡Qué nazca en casa!

por Patricia Pérez Moreno

Vitoria-Gasteiz, España

Lo primero, te queremos agradecer por estar aquí y ahora, leyendo esto que tenemos para contarte y q

Porcentaje alcanzado :
8.80%
2.500
Objetivo de financiación
0
Días para llegar
220
Financiación alcanzada

¡Al agua, paRto!

por Gabriela Di Marco

Mar del Plata, Argentina

Vivimos en Chapadmalal, Mar del Plata, sur costero de la provincia de Buenos Aires, Argentina, lugar

Porcentaje alcanzado :
0%
750
Objetivo de financiación
0
Días para llegar
0
Financiación alcanzada

En Paramaparto creiem fermament que el millor lloc per a parir és aquell en què la dona se senti segura.
Així mateix, no estem d’acord amb els protocols hospitalaris que s’apliquen entorn del part i el naixement, i considerem lícit denunciar-los públicament darrere d’una desitjable modificació. No obstant això, considerem indispensables les estructures hospitalàries per a intervenir en tots aquells parts que no puguin desenvolupar-se amb total normalitat, i per sobre de tot, creiem en la importància i la necessitat d’una lliure elecció per a triar el lloc on es vol donar a llum.
Confiem en la capacitat de cadascun de saber què és el que més li convé i en la intel·ligència de saber i voler buscar informació més enllà del discurs oficial. Si bé és cert que, en moltes ocasions, desconfiem de molta de la informació que li arriba a les famílies per la seva clara tendència intervencionista, la seva falta de rigor en l’estudi de les dades i la seva poca objectivitat i capacitat acte crítica per part de la comunitat mèdica.
En el desig de voler donar suport i ajudar a totes aquelles famílies que desitgen parir a casa, Paramaparto no vol excloure la participació de totes aquelles que decideixin anar a l’hospital per a donar a llum.
El dret a decidir no és una guerra, és una necessitat exigible.